Debian/Gnome3 eller Ubuntu 11.04??

TuxJeg har været trofast Ubuntu bruger stort set siden første udgave og er egentlig godt tilfreds. Men inden i mig sidder, der en nørd og hopper og vil noget andet. Inde jeg giver efter har jeg brug for nogle gode råd. På den ene side kan jeg fortsætte med Ubuntu og er egentlig ret nysgerrig på Unity. På den anden side er jeg fristet til at vælge Debian med Gnome3, når den kommer til april.

Grundlæggende vil jeg have et stabilt system og det har jeg tillid til, at både Ubuntu og Debian er. Derudover skal systemet køre på en ældre ThinkPad T61 og må derfor ikke være for tungt.

Jeg har ret svært ved at vurdere fordele og ulemper ved de to systemer, så jeg håber, at du, kære læse, vil give nogle gode råd (eller stille opklarende spørgsmål)!

Udgivet af

Thor

http://www.linkedin.com/in/thordekovbuur

6 tanker om “Debian/Gnome3 eller Ubuntu 11.04??”

 1. Hej.

  Ligesom dig har jeg også trofast anvendt Ubuntu gennem en årrække. Jeg har af og til prøvet noget andet for at holde mig up-to-date, men er altid vendt tilbage til Ubuntu fordi det simpelthen passer med i mit kram.

  Nu er Unity så på vej og jeg haer elget lidt med det – og jeg må sige at jeg slet slet ikke kan lide det. Jeg tror jeg er nået dertil at jeg ikke kan fordrage det. Der er bare et eller andet med hele det der menusetup blandet med menuen i ventre top der er en øjebæ der irriterer mig hver gang jeg logger ind.

  Men nu bootede jeg så Gnome 3 live-cd – og hold da fast(og fest). Det føles lækkert. Det føles som om jeg har mere ro, mere skærmplads og hurtig adgang til de vigtigste funktioner. Det minder mig om en blanding af HP’s web os og Mac OS krydret med egen innovation.

  Jeg glæder mig til Gnome 3 kommer ud.

  1. Hej Michael

   Jeg har kun prøvet Unity i en af de første udgaver til desktop og så på netbook remix. Jeg er heller ikke helt overbevist. Jeg tror, jeg giver det en chance og så skal Gnome 3 under alle omstændigheder testes 🙂

 2. Ved i, om det er/bliver relativt nemt at skrotte Unity og installere Gnome 3? Jeg vil gerne have Ubuntu som bagvedliggende maskine, da det er nemmere at finde problemløsning og repositories på nettet, men har en idé om at Gnome 3 er sjovere end Unity/Gnome 2 kombinationen.

  Hvad tænker du/i om det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *