Demokrati Håndbogen

Demokrati Håndbogen
Demokrati Håndbogen

Jeg hørte fornylig et oplæg af Lene Andersen, der har udviklet Demokrati Håndbogen. “Håndbog” er i virkeligheden forkert, for der er tale om en wiki og ikke en fysisk bog. Om håndbogen skriver Lene Andersen:

Idéen med www.democracy-handbook.org er at tilbyde gratis information om demokrati til hele verden. Og du kan være med til at oversætte, så vi i fællesskab skaber en global Democracy Handbook på alverdens sprog.

Det er Lene Andersen selv, der har skrevet teksten og indtil videre er der påbegyndt oversættelser til engelsk, tysk, fransk og vietnamesisk. Det er Lotte Andersen, der godkender oversættelserne efter bedste evne og låser siderne efterhånden som de er klar. Og de får desuden tilføjet håndbogens logo, så det er let at se, hvad der er godkendt.

Det jeg især er faldet for i Demokrati Håndbogen er, at den ikke kun er målrettet samfund uden demokrati eller på vej til demokrati. Den tager også fat på, hvordan man bidrager til og vedligeholder et eksisterende demokrati.

Formanden for støtteforeningen, skuespiller Flemming Jensen, skriver netop om demokrati:

Demokratiet er aldrig i hus. Det smuldrer umærkeligt ud mellem fingrene på os, hvis vi ikke fastholder opmærksomheden på det. Samtidig med at der rundt omkring i verden kæmpes for at erhverve netop dét, som vi andre efterhånden er begyndt at betragte med en både naturlig og farlig selvfølgelighed.

Jeg synes, det er et meget prisværdigt projekt og vil da gerne opfordre til, at man hjælper med oversættelser!

Udgivet af

Thor

http://www.linkedin.com/in/thordekovbuur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *