Når fortiden møder nutiden

Jules Verne
Jules Verne (1828-1905)

Denne uges indlæg bliver bare et kort et om en lille interessant/spøjs
observation.

I øjeblikket læser jeg “Twenty Thousands Leagues under the Sea” af Jules Verne (engelsk oversættelse). Den har jeg hentet som e-bog på gutenberg.org og læser den på min Sony Reader. Det interessante er, at Jules Verne var langt forud for sin tid, da han fik udgivet bogen i 1869, hvilket han også var med andre af hans titler. I bogen beskriver han bl.a. et kæmpe bibliotek ombord på Nautilus, der indeholder al væsentlig litteratur – 12.000 titler. For Verne har det tydeligvis været vigtigt, at kunne medbringe viden også selvom man vælger at afsondre sig fra civilisationen, som Kaptajn Nemo gør.

Her sidder jeg så med min elæser med plads til 3.600 bøger, to opslagsværker og ti ordbøger. Der er ikke langt til 12.000, og dét kunne jeg godt have undt Jules Verne at opleve. Havde jeg valgt en elæser med wifi, så havde jeg været meget tæt på målet.

Helt afslutningsvis: jeg havde egentlig ikke regner med at bruge Sony’ens indbyggede opslagsværk (The New Oxford English Dictionary), men med så gammel en tekst som “Twenty Thousands Leagues under the Sea” er den guld værd. Lige ved hånden og med gode forklaringer.

Udgivet af

Thor

http://www.linkedin.com/in/thordekovbuur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *