Brug NFC til at logge brug af Rejsekortet

Jeg har en Android mobil (Samsung Galaxy Note II) og bruger appen Trigger til at løse en række opgaver. Egentlig er jeg i gang med et længere blogindlæg om mine erfaringer med at bruge NFC til at automatisere en række daglige opgaver. Men en bus og togtur i dag, gør at jeg gerne vil dele en erfaring med det samme.

Rejsekortet bruger NFC. Chippen er krypteret, men kan sagtens scannes alligevel og den har så vidt jeg kan se et unikt nr. Da jeg fik Rejsekortet var jeg interesseret i at kunne dokumentere mine check-in, skift og check-ud. Jeg kan selvfølgelig se det på Rejsekortet.dk, men jeg vil gerne have mit eget kontrolsystem. Og det skal være let og rimelig præcist i forhold til tidsstempel og gerne lokation. Det meste kan Trigger hjælpe mig med. Jeg har oprettet en opgave i Trigger, der opretter en kalenderbegivenhed, når jeg scanner mit rejsekort. Da jeg altid har min mobil med, så er det ikke et problem at scanne kortet efter, jeg har scannet det på Rejsekortets stander. Kalenderbegivenheden laves i min standardkalender med følgende oplysninger:
– Starttid sat til tidspunktet for scanning og varighed 1 min.
– Titlen er “Rejsekort”. Til titlen skriver jeg “ind” eller “ud”, antal rejsende (med mindre jeg er alene), pris hvis det er check ud samt navn på stop/station.

Desværre kan jeg ikke få placeringen med automatisk, men på den anden side, så er jeg nu sikker på at få det præcise sted med. Andre noter kan jo sagtens skrives ind, men som udgangspunkt vælger jeg så enkel en registrering som mulig.

På den måde kan jeg let følge min færden og sammenligne med Rejsekortets registreringen. Og i dag påstod Rejsekortets oversigt, at jeg manglede et check-ud, men jeg har dokumenteret, det er sket. Især angivelse af pris sikrer, at jeg får set på standeren at check-ud er sket. Så jeg har helt ro i maven, når jeg sender en klage til Rejsekortet.

Opfølgning
Til min store overraskelse var mit gebyr for manglende check ud tilbageført dagen efter. Senere på dagen tikkede en mail ind fra Rejsekort med følgende forklaring:

Dine rejser skal overføres til rejsekortsystemet før du kan se dem på selvbetjeningen. Det sker helt automatisk, men der kan gå op til 4 timer fra check ind eller ud på stationen og op til 24 timer efter check ind eller ud i bussen (der kan for enkelte buslinjer gå længere tid), før du kan se rejsen. Tidsforskydningen skyldes, at kortlæserne skal aflevere data til systemet, og det sker med varierende frekvens.
Du kan derfor opleve, at der står ”Afventer oplysninger om rejse” på din selvbetjening, fordi rejsen endnu ikke er overført til systemet.

At tidsforskydningen er så stor er underligt, men hvis det vises sig ikke at være et problem, så fint med mig. Men giver det problemer, så jeg fx ikke kan checke ind pga manglende penge på kortet, er sagen jo en anden. Det må tiden vise.

Udgivet af

Thor

http://www.linkedin.com/in/thordekovbuur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *