At deltage i open source projekter

Anders Høeg Nissen stillede dette interessante spørgsmål på Twitter:

Han har samlet resspons på sin Tumblr, og der er mange gode forslag.

Det har sat nogle tanker i gang hos mig angående, hvornår man skal gå ind i et projekt. De fleste går ind i et projekt med ønsket om at bidrage og gøre en forskel (stor som lille). Den underliggende idé er, firkantet beskrevet, at jeg giver noget til projektet, som derfor bliver glad. Men det er vigtigt at have for øje, at det ofte også kræver noget af projektet at modtage ny deltagere. Nogle projekter har formelle processer, som nye deltagere skal følge. Det er ofte store projekter med mange deltagere. Andre (små og mindre) projekter håndterer nye deltagere ad hoc. Men fælles for dem er, at de bruger tid og resurser.

Der er derfor to overvejelser, jeg mener, man skal gøre:

1) Hvor længe kan jeg se mig selv i projektet?

De fleste projekter vil gå langt for nye deltagere, og tager man imod deres tid, så mener jeg, man skylder dem at bidrage. Med fordel kan man sætte sig selv en deadline, hvor man evaluerer, hvorvidt man skal fortsætte og med hvilken kadence. Og ikke mindste forpligte sig selv til at blive i projektet indtil deadlinen. I samme spor er det en god idé, at overveje, hvor meget tid, man kan lægge i projektet. Så ved projektet, hvad de kan forvente og man brænder ikke sammen pga dårlig samvittighed eller for stort en arbejdsbyrde. Det er samtidig en aftale med sig selv, om hvor meget man vil lægge i projektet. Det er som altid vigtigt at passe på sig selv.

2) Hvad kan jeg bidrage med?

Der er grundliggende to veje ind i et projekt. Man kan vælge projektet fordi, man er glad for produktet og derfor vil hjælpe. Fx jeg foretrækker Firefox og vil gerne sikre, det fortsat er en god browser. Hvad kan jeg hjælpe med? Eller man har en kompetence, man gerne vil udnytte og finder et projekt, der kan bruge den. Fx jeg er god til engelsk og til at oversætte. Hvilket eller hvilke projekter, har brug for det? I praksis er det nok en teoretisk opstilling, da langt de fleste projekter kan bruge for hjælp på alle områder. Men der er værd at overveje. Igen er der forskel på store og små projekter, så se på projektets website og få en ide om, hvad der arbejdes på. Gør det inden, du kontakter projektet og tilbyder din hjælp. Det giver, den bedste start får både dig selv og projektet.

Hvis du er interesseret i community, så skal du læse “The Art of Community” af Jono Bacon, der tidligere var community manager hos Cannonical, der står bag Ubuntu. Det er udgiver som Creative Commons og kan hentes gratis som pdf.

Udgivet af

Thor

http://www.linkedin.com/in/thordekovbuur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *